Bardzo fajna i prosta przekąska dająca wiele możliwości.
SKŁADNIKI ( na 2 duże talerze koreczków):
Nadzienie 1:
· 1 tortilla lub przygotowane wcześniej naleśniki
· 1 mały serek topiony ( u mnie pieczarkowy)
· 4-5 liści kapusty pekińskiej
· 5 plastrów szynki konserwowej
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:
Tortille posmarować dokładnie serkiem topionym. Ułożyć na niej liście kapusty oraz szynkę. Dokładnie, ciasno zwinąć w roladkę. Włożyć do lodówki na 20 minut. Po tym czasie wyjąć i pokroić ostrym nożem na ok. 2 cm kawałki. Do każdego wbić wykałaczkę. Przechowywać do podania w lodówce.
Nadzienie 2:
· 1 tortilla lub przygotowane wcześniej naleśniki
· 200 g białego sera tłustego
· 2 duże ogórki konserwowe
· 2 jajka
· sól, pieprz
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:
Jajka ugotować na twardo. Pokroić w kostkę razem z ogórkami. Biały ser rozdrobnić widelcem, dodać do niego jajka i ogórki. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać. Nałożyć na tortillę, zwinąć w roladkę i wstawić do lodówki na 20 minut. Po tym czasie wyjąć i pokroić ostrym nożem na 2 cm kawałki. Do każdego wbić wykałaczkę, przechowywać do podania w lodówce.