Sama jeszcze nie korzystałam z przepisu, ale wydaje się być
super pomysłem na imprezową przekąskę. Jeśli ktoś pokusi się o zrobienie
poproszę o recenzję.
Składniki:
1 torebka ryżu, 10 dag sera żółtego (ja użyłam goudy), 2 jajka, sól, pieprz, kostka rosołowa, kurkuma, natka pietruszki
Ryż ugotować w wodzie z dodatkiem soli, kostki rosołowej i kurkumy.
Ser zetrzeć
na tarce o grubych oczkach.
Ugotowany ryż przesypać do miski, i do gorącego
dodać ser, wymieszać. Po ostudzeniu do ryżu wbić 1 jajko, lekko posolić i
popieprzyć, wsypać posiekaną natkę pietruszki i wszystko dokładnie wymieszać. Z
masy ryżowej formować kulki wielkości orzecha włoskiego, panierować w mące, jajku
i bułce tartej i smażyć na oleju ze wszystkich stron do zrumienienia.
Smacznego.