Doskonałe danie do pracy, bo na zimno smakuje tak samo dobrze. Wybierasz się na piknik?
proporcje na 4 porcje
- 2 pełnoziarniste pity
- 1 papryka czerwona
- 1 papryka żółta
- 1 papryka zielona
- 1 cebula czerwona
- 1 łyżka oliwy
- 1 łyżka octu balsamicznego
- 1/2 pęczka pietruszki
- 4 łyżki hummusu
Rozgrzać piekarnik do 200 C.
Pokroić paprykę i cebulę w wąskie paski. Wymieszać z oliwą i octem, wstawić do piekarnika na 20 minut.
W międzyczasie przygotować hummus według przepisu, rozdzielić pitę na 2 warstwy, posiekać pietruszkę.
Kiedy warzywa są gotowe, rozsmarować na każdym kawałku pity po łyżce hummusu, rozłożyć na tym warzywa grillowane, posypać pietruszką. Zwinąć ciasno, przekroić na pół.
Podawać na ciepło lub na zimno.
Źródło: blog.polskiesouthbeach.pl/