JAJKA SADZONE na parze .
Nie ma co ukrywać - nie jest to ambitna potrawa, o której zdawać by się mogło, nawet nie warto pisać, ale nie w tym przypadku.Dla mnie jest wyjątkowa :) - dlaczego? ano dlatego, że było to pierwsze przygotowane przeze mnie danie .
Jak wyszło ??
Hmmm, szybko, smacznie i mniej kalorycznie. O czym nie wiedziałam i na to nie wpadłam , to zanim rozbije się jajka można dodać ulubione dodatki .
Przepis uważam, za udany i wart wypróbowania.
https://cookidoo.pl/recipes/recipe/pl/r151570
- Do naczynia miksującego wlać wodę 400 g wody, gotować 5 min/100°C/obr. W tym czasie górny wkład Varomy wyłożyć papierem do pieczenia. Papier natłuścić olejem, wbić jajka (max. 6) posypać ulubionymi przyprawami lub dodatkami.
- Na głęboką dolną nakładkę Varomy, nałożyć "płytką" nakładkę z przygotowanymi jajkami, zamknąć ja przykrywką Varomy gotować na parze 6 min/Varoma/obr. 1
W zależności od preferencji związanej z konsystencją jajek czas gotowania można dobierać indywidualnie.
Smacznego.