Składniki:
· ziemniaki obrane - 50 dekagramów
· mięso mielone wieprzowe - 20dekagramów
· pieczarki - 75 dekagramów
· kiełbasa - 10 dekagramów
· cebula - 2 sztuki
· bułka tarta - 1.5 łyżek
· margaryna - 1 łyżka
· ząbek czosnku - 1 sztuka
· tłuszcz do formy
· pieprz
· sól
Sposób przygotowania:
1. Oczyść i opłucz pieczarki, obierz ze skórki kapelusze, oddziel je od trzonków. Trzonki posiekaj. Ziemniaki pokrój w cząstki.
2. W naczyniu żaroodpornym wysmarowanym tłuszczem ułóż połowę kapeluszy blaszkami do góry, posiekanymi trzonkami wypełnij wolne miejsca, posól.
3. Kiełbasę pokrój w kostkę, wymieszaj z posiekanym czosnkiem, cebulą, mięsem mielonym oraz Fixem Kotlety mielone.
4. Wyłóż na pieczarki.
5. Na masę wyłóż pozostałe kapelusze blaszkami w dół, następnie pokrojone ziemniaki.
6. Lekko posól i posyp bułką tartą oraz wiórkami margaryny.
7. Piecz 50 minut pod przykryciem, odkryj pod koniec pieczenia. Zapiekankę z ziemniaków, mięsa i pieczarek podawaj z surówką.
Polecam.
2. W naczyniu żaroodpornym wysmarowanym tłuszczem ułóż połowę kapeluszy blaszkami do góry, posiekanymi trzonkami wypełnij wolne miejsca, posól.
3. Kiełbasę pokrój w kostkę, wymieszaj z posiekanym czosnkiem, cebulą, mięsem mielonym oraz Fixem Kotlety mielone.
4. Wyłóż na pieczarki.
5. Na masę wyłóż pozostałe kapelusze blaszkami w dół, następnie pokrojone ziemniaki.
6. Lekko posól i posyp bułką tartą oraz wiórkami margaryny.
7. Piecz 50 minut pod przykryciem, odkryj pod koniec pieczenia. Zapiekankę z ziemniaków, mięsa i pieczarek podawaj z surówką.
Polecam.