wtorek, 30 grudnia 2014

Placuszki z cukinii w sosie czaosnkowym



Składniki:
80 dag cukinii,
2 duże marchewki,
2 jajka,
4 czubate łyżki mąki pszennej,
sól, pieprz.

Sos czosnkowy:
5 łyżek gęstego jogurtu naturalnego,
1 ząbek czosnku,
1 łyżka majonezu,
pieprz, sól.

Jogurt wymieszać z majonezem i czosnkiem przeciśniętym przez praskę i doprawić do smaku solą i pieprzem.

Cukinię ścieramy na dużych oczkach. Posypujemy solą i dostawiamy na sitku na 10 minut, aby puściła wodę. Następnie dodajemy startą na dużych oczkach marchewkę, jajka, mąkę i pieprz. Wszystko dokładnie mieszamy. Smażymy na średniej mocy palnika na niedużej ilości oleju na rumiano.

źródło inspiracji: http://delicioustitbits.blogspot.com

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz