środa, 1 października 2014

Czy nie wydaje się to być genialnym pomysłem ...

KOTLETY SEROWO-SZYNKOWE w chrupiącej panierce ...





SKŁADNIKI:


4 duże liście kapusty pekińskiej
sól
4 plastry żółtego sera – u mnie tylżycki
4 plastry szynki konserwowej
łyżka posiekanej natki pietruszki
2 jajka
mąka pszenna do panierowania
bułka tarta do panierowania
olej do smażenia



WYKONANIE:

  • Liście kapusty zblanszować w osolonej wodzie, osączyć, dobrze osuszyć w ściereczce, odciąć nadmiar zgrubiałego nerwu, rozłożyć je na desce.
  • Na każdym liściu ułożyć po plastrze sera i szynki, posypać posiekaną natką pietruszki.

  • Liście złożyć jak krokiety (na zdjęciu).
  • Panierować kolejno w mące, roztrzepanych jajkach i bułce tartej.

  • Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
Smaczności ...

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz