piątek, 3 października 2014

Kotlet schabowy inaczej ...


Jak wam się znudziły zwyklaste kotleciaki może ten przepis Wam się spodoba ...




Roladki schabowe z kabanosem
Składniki:

4 - 5 grubszych kawałków schabu bez kości
5 plastrów boczku wędzonego
5 kawałków kabanosa (dałam czosnkowe)
3 ugotowane średnie marchewki
musztarda pikantna do posmarowania mięsa
sól, pieprz
2 roztrzepane jaja do panierki
około 3/4 szklanki bułki tartej


Sposób wykonania:

Mięso rozbić cienko, posypać z przyprawami i posmarować z jednej strony musztardą. Na kotlecie poukładać po plastrze boczku, plasterki marchewki i na wierzch ułożyć kawałek kabanosa, ściśle zwinąć.
Obtoczyć w jaju, a potem w bułce tartej, smażyć na oleju na złoto ze wszystkich stron.

Smacznego ... 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz