środa, 2 listopada 2011

Coś łatwego i smacznego

ZAPIEKANE SKRZYDEŁKA Z RYŻEM

Polecam pyszną i tradycyjnie łatwa potrawę. Pierwszy raz robiłam ją podczas rodzinnego  spotkania i wszystkim bardzo smakowała.

Czas przygotowania:
1 godzina 5 minut

Składniki:
Ilość porcji: 6
cebula 2 szt.
cukier 2 łyżeczka
czosnek 1 szt.
koncentrat pomidorowy 30% 2 łyżka
margaryna zwykła 0.5 kostka
papryka mielona słodka 2 łyżeczka
pieprz czarny 0.5 łyżeczka
ryż 2 szklanka
skrzydełka kurczaka 1 kg
sól 1 łyżeczka
przyprawa typu vegeta 2 łyżeczka
woda 6 szklanka

Sposób przygotowania:
Na blachę lub naczynie żaroodporne rozsypać surowy ryż na to położyć skrzydełka lub udka z kurczaka, na
mięso położyć cebulę pokrojoną w talarki.
Całość zalać zalewą:
zagotować wodę z wszystkimi przyprawami, margaryną, koncentratem. Zalać ryż i wstawić do piekarnika, piec aż mięso będzie miękkie


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz