poniedziałek, 2 grudnia 2013

Szaszłyki z kurczaka w panierce kokosowej

Przepis wydaje mi się prosty ale zarazem efektowny i imprezowy :)

Szaszłyki z kurczaka w panierce kokosowej


SZASZŁYKI Z KURCZAKA W PANIERCE KOKOSOWEJ - składniki:

500g piersi kurczaka
2 duże jajka
4-5 łyżek wiórków kokosowych
4 łyżki bułki tartej
olej do smażenia
sól
pieprz do smaku


Sposób przygotowania:

Pierś kurczaka dokładnie umyć i osuszyć na papierowym ręczniku. Następnie pokroić pierś w duże kostki. Doprawić solą i pieprzem. Do miseczki wsypać wiórki kokosowe i bułkę tartą, wymieszać. Jajka roztrzepać widelcem. Kawałki mięsa nabić na patyczki do szaszłyków, następnie panierować w jajku i w wiórkach z bułką tartą. Smażyć na niezbyt gorącym oleju z obu stron na złoty kolor. Zdjąć szaszłyki z patelni, można odłożyć papierowy ręcznik, by odsączyć nadmiar tłuszczu.

Autor: Katarzyna Kzubowska

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz