poniedziałek, 2 grudnia 2013

Serowe paluszki z ciasta francuskiego ...

Przepis na paluszki serowe z ciasta francuskiego

Składniki:
ciasto francuskie
żółty ser (cheddar lub inny ulubiony)
papryka do smaku
jajko do posmarowania

Etapy przygotowania

Na blacie położyć arkusz ciasta francuskiego, posmarować roztrzepanym jajkiem, posypać startym serem i do smaku doprawić papryką. Ser lekko przycisnąć do ciasta, by się przykleił. Przygotowane ciasto pokroić na paski o szerokości około 2 cm. Każdy pasek zwinąć tak, by powstała sprężynka. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, zachowując odstępy. Końce przycisnąć do blaszki. Ciasto można również najpierw zwinąć w sprężynki, a dopiero potem posmarować jajkiem i posypać serem.
Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 200ºC, przez około 15 minut, aż do zarumienienia się.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz