środa, 1 października 2014

Zamiast ziemniaków albo imprezowa przekąska ??



Sama jeszcze nie korzystałam z przepisu, ale wydaje się być super pomysłem na imprezową przekąskę. Jeśli ktoś pokusi się o zrobienie poproszę o recenzję.


Składniki:

1 torebka ryżu, 10 dag sera żółtego (ja użyłam goudy), 2 jajka, sól, pieprz, kostka rosołowa, kurkuma, natka pietruszki

Ryż ugotować w wodzie z dodatkiem soli, kostki rosołowej i kurkumy. 

Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach. 

Ugotowany ryż przesypać do miski, i do gorącego dodać ser, wymieszać. Po ostudzeniu do ryżu wbić 1 jajko, lekko posolić i popieprzyć, wsypać posiekaną natkę pietruszki i wszystko dokładnie wymieszać. Z masy ryżowej formować kulki wielkości orzecha włoskiego, panierować w mące, jajku i bułce tartej i smażyć na oleju ze wszystkich stron do zrumienienia. 

Smacznego.


Źródło: kobieceinspiracje.pl

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz