czwartek, 9 października 2014

Niezawodna przystawka na każdej imprezie - Faszerowane jajeczka



Składniki:
6 dużych jajek
400 g pieczarek
2 łyżki majonezu
sól i pieprz do smaku
ew. koperek (ja nie dodaję, gdyż moim zdaniem na zbyt intensywny smak)

Przygotowanie:
Na początku należy ugotować jajka na twardo, w międzyczasie myjemy, obieramy i ścieramy pieczarki na największych oczkach, następnie je dusimy na patelni. Jajka i pieczarki pozostawiamy do ostygnięcia, po tym czasie obieramy wszystkie jajka i przekrawamy je wzdłuż na pół. Z każdego jajka delikatnie wyjmujemy żółtka i wkładamy je do miseczki, a białka układamy na talerzu. Żółtka dokładnie rozdrabniamy widelcem i mieszamy z pieczarkami oraz 2 łyżkami majonezu, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Bierzemy każde białko po kolei i dokładnie je wypełniamy naszym farszem na długości całego jajka.

POWODZENIA I SMACZNEGO!

1 komentarz:

  1. Jeżeli chodzi o pieczarki to polecam te:
    http://www.grzybowysklep.pl/pieczarki,7.html

    OdpowiedzUsuń