piątek, 24 października 2014

Sałatka fit z awokado i tuńczyka




Bardzo lubię awokado, ale w zestawieniu z tuńczykiem jeszcze nie próbowałam. Jestem strasznie ciekawa smaku, który z pewnością niebawem poznam.

Składniki:
1 dojrzałe awokado
150 g tuńczyka w sosie własnym
2 szklanki pomidorków koktajlowych
1 pęczek szczypiorku
1/2 pęczka natki pietruszki
sok z 1 cytryny
sól
pieprz
Sposób wykonania:
Awokado pozbawiamy skóry i pestki, a następnie kroimy w kostkę. Przekładamy do miski, skrapiamy sokiem z cytryny. Dodajemy odsączonego z zalewy tuńczyka oraz pokrojone w ćwiartki pomidorki. Natkę pietruszki oraz szczypiorek drobno siekamy i dodajemy do sałatki. Całość mieszamy razem. Przyprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.
Smacznego.
Źródło: Kochania Lidla 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz