piątek, 21 listopada 2014

Sakiewki z ciasta francuskiego z truskawkami i budyniem


Sakiewki z ciasta francuskiego z truskawkami i budyniem:

- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- truskawki
- 1 budyń waniliowy
- 2 łyżki cukru waniliowego

Przygotować formę na 12 muffinków. Budyń ugotować według przepisu na opakowaniu. Przestudzić. Ciasto francuskie rozciągnąć w palcach i podzielić na 12 kwadratów. Każdy kwadrat powkładać w otwory muffinkowe, dociskając palcami środek. Do każdej foremki wsypać niewielką ilość cukru waniliowego. Następnie powkładać po 3 obrane, małe truskawki. Na truskawki po łyżce budyniu. Na końcu skleić brzegi, tworząc sakiewki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i piec około 20 minut, lub do porządnego zarumienienia.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz