piątek, 29 maja 2015

Lekka i prosta sałatka idealna do dań z grilla





Składniki:
5 jajek
250 g szynki konserwowej
5 ogórków konserwowych
puszka kukurydzy
garść rukoli
125 g sera żółtego
sos – 4 łyżki jogurtu greckiego (lub majonezu), 2 łyżki ketchupu, 1 łyżka musztardy, sól, pieprz

Przygotowanie:
Jajka gotujemy na twardo, obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Szynkę kroimy w kostkę, ogórki w plasterki. Kukurydzę odsączamy, ser ścieramy na tarce. Składniki na sos mieszamy ze sobą.
W przezroczystej misce układamy kolejno:
– jajka
– szynkę
– ogórki
– kukurydzę
– sos
– rukolę
– ser żółty

Źródło: e-przepisykulinarne.pl

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz