poniedziałek, 6 lipca 2015

Prosta sałatka z TRUSKAWKAMI, AWOKADO I RICOTTĄ























SKŁADNIKI:

roszponka (lub sałata)
1 dojrzałe awokado
200 g truskawek
125 g serka ricotta
sól morska i świeżo zmielony czarny pieprz
sok z cytryny
SOS BALSAMICZNY:
2 łyżki octu balsamicznego
2 łyżki cukru

PRZYGOTOWANIE

Podgrzać ocet balsamiczny i rozpuścić w nim cukier. Roszponkę opłukać i osuszyć, ułożyć na półmiskach. Awokado obrać i pokroić w kostkę, doprawić solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny i położyć na sałacie. Dodać serek ricotta i ułożyć plasterki truskawek. Doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem, polać sosem balsamicznym.
Źródło: kwestia smaku

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz