wtorek, 18 sierpnia 2015

Pierogi a'la pizza






Składniki:

opakowanie ciasta francuskiego
pojedyncza pierś z kurczaka
2 ogórki (konserwowe, kiszone, chilli - według gustu)
8 kuleczek białego sera mozzarella
8 plasterków sera żółtego
przyprawa gyros


Przygotowanie:

Pierś z kurczaka pokrój w kostkę, posyp przyprawą gyros i podsmaż na oleju.
Ciasto pokrój na osiem równych części.
Na czterech kawałkach ułóż po plasterku sera żółtego, następnie kawałki kurczaka, pokrojone ogórki w kostkę i dwie kuleczki mozzarelli.
Tak przygotowany farsz przykrywamy ciastem francuskim a brzegi sklejamy ze sobą i przyciskamy widelcem.
Piec w temperaturze 180°C przez około 15 minut, 5 minut przed końcem ułożyć na każdej z porcji po plasterku sera żółtego.

Źródło: http://kuchnia-ani-ani.blogspot.com/

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz