czwartek, 16 czerwca 2016

Bułka inaczej czyli sprytnie, tanio i pysznie :)



Składniki:
bułka kanapkowa
żółty ser w plasterkach
kiełbasa krakowska z linii Nove -Natura
pomidory
100 ml kremówki
100 g żółtego sera (na górę)
3 jajka
0,5 łyżeczki suszonych pomidorów z czosnkiem Kamis
do smaku sól
do smaku pieprz kolorowy Kamis
masło

Przygotowanie:
Posmarować masłem z jednej strony każdą kromkę bułki. Położyć po plasterku sera żółtego, kiełbasy i pomidora. Ułożyć bułkę na okrągło w formie do tarty. Do śmietany wbić jaka, dodać przyprawy i zmiksować. Zalać bułki. Na wierzch zetrzeć żółty ser. Włożyć do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i zapiekać około 25 min.

Źródło: ala-piecze.blogspot  

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz