wtorek, 29 listopada 2011

Feta z pomidorami z piekarnika

Bardzo fajna i prosta imprezowa przystawka.


Składniki:
- 4 pomidory
- opakowanie sera typu feta
- oliwa
- sól, pieprz
- suszona i świeża bazylia

Sposób wykonania:

1. Pomidory umyć, osuszyć, pokroić w grube plastry. Usunąć trochę soku i nasionek.

2. Ser typu feta pokroić w średniej grubościplastry.

3. Na folii aluminiowej układać plastry pomidora i fety. Oprószyć solą i świeżo mielonym pieprzem oraz suszoną bazylią. Skropić oliwą. Folię zawinąć. Układać na rozgrzanym grillu. Piec, aż pomidory staną się miękkie. 

4. Po wyjęciu można polać sosem balsamicznym i dodać kilka listków świeżej Bazyli.

Polecam 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz