poniedziałek, 20 października 2014

Skrzydełka w miodzie




Składniki:
kilogram skrzydełek
sół
pieprz
3 łyżki miodu
3 łyżki keczapu
pół szklanki oleju
przyprawa do kurczaka
mała garstka orzechów włoskich
4 ząbki czosnku

Etapy przygotowania

Skrzydełka umyć osuszyć, następnie opruszyć solą pieprzem i delikatnie przyprawą do kurczaka. Przygotować zalewę z miodu oleju keczapu i wyciśniętego czosnku porządnie wszystko wymieszać do połączenia składników zalać skrzydełka i odstawić na 20 min można i na dłużej. po upływie tego czasu pieczemy na patelni z 20 min i dorzucamy orzechy. Pieczemy do miękkości aż skrzydełka będą pokryte takim karmelem. Podawać ciepłe

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz