wtorek, 7 października 2014

Żeby pierś nie była taka zwykła ...

Uwielbiam na obiad i różne inne okazje przygotowywać pierś z kurczaka, dlatego często szukam przepisów jak można ją przyrządzić inaczej niż tradycyjnie i o to jeden z nich ...




Pieczone piersi w orzechach

Składniki:
1 cała pierś
pęczek pietruszki
100 g orzechów nerkowca
1 białko
1 łyżeczka słodkiej papryki
0,5 łyżeczki chilli
0,5 łyżeczki soli

Przygotowanie:
Pierś myjemy i przekrajmy na 4 kotlety. W oddzielnej misce przygotowujemy panierkę - orzechy kroimy na drobno, pietruszkę siekamy i łączymy z przyprawami. W oddzielnej misce ubijamy białko. Pierś otaczamy w panierce następie w białku i znowu w panierce układamy na blachę wyłożona pergaminem i czynność powtarzamy z każdym kotletem. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku na 180 C przez 20 -25 minut. Podajemy z naszymi ulubionymi dodatkami np. puree

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz