wtorek, 7 października 2014

Idealne na IMPREZZZĘ Bagietki z pirkarnika.

Uwielbiam takie przepisy.




Składniki:

2 bagietki
3 jajka
200g kiełbasy
100g pieczarek
150g żółtego sera
40ml mleka
pół pory
1/2 łyżeczki papryki (słodkiej lub ostrej)
1łyżeczka bazylii
sól
pieprz


Sposób przygotowania:

1. Środek bagietek wydrążamy. W tym celu wycinamy w bagietce rowek o przekroju litery V i podważając nożem, wyjmujemy środek. Powinny nam powstać dwie łódeczki – kajaki ;)
2. Kroimy w kostkę kiełbasę, pieczarki i podsmażamy, Kroimy por oraz ser.
3. Jajka wbijamy do miski i roztrzepujemy. Dodajemy kiełbasę, pieczarki, por i mieszamy. Dolewamy mleko. Dodajemy starty ser. Przyprawiamy solą, papryką i odrobiną pieprzu.
4. Gotowe nadzienie wkładamy do bagietek.
5. Piekarnik nagrzewamy do 180°C, bagietki pieczemy 20- 25 minut, aż nadzienie się przyrumieni i zetnie.

Podajemy od razu ciepłe!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz