wtorek, 20 października 2015

Koperty ze szpinakiem i fetą





SKŁADNIKI:
opakowanie szpinaku mrożonego (tylko żeby nie był rozdrobniony)
3-4 ząbki czosnku(do smaku)
opakowanie sera feta (kanapkowy)
2 opakowania ciasta francuskiego
jajko
sezam
sól pieprz
łyżka oliwy

PRZYGOTOWANIE:
szpinak rozmrażamy,podsmażamy na oliwie chwilkę aż odparuje woda(jak się uda to odlejcie to będzie szybciej)
do szpinaku wyciskamy czosnek,dodajemy pokrojony ser,i dopiero doprawiamy bo feta jest słona,

ciasto rozwijamy ,kroimy na 12 kwadratów,na każdy nakładamy sporą łyżkę farszu,
rogi zaginamy do środka i palcami lekko sklejamy, smarujemy rozbełtanym jajkiem,posypujemy sezamem i do pieca na 10 min w 200 stopniach z termoobiegiem-do zrumieniania.

Źródło: swojskiejedzonko.blogspot.com

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz