piątek, 15 września 2017

Cukinia inaczej


Źródło: smaker.pl


Składniki:

1 duża cukinia 15 dag pieczarek 1 papryka czerwona 3-4 plasterki szynki
lyżki koncentratu pomidorowego 4 łyżki przegotowanej, chłodnej wody


Sposób przygotowania:


Cukinię kroimy w 1-2 centymetrowe krążki, posypujemy każdy z nich solą i odstawiamy na bok, aż cukinie puszczą sok. Następnie kroimy w drobną kosteczkę pieczarki, paprykę i szynkę. Podsmażamy na odrobinie oleju. Odstawiamy. Czosnek przeciskamy przez praskę, mieszamy z koncentratem pomidorowym i wodą. Sos doprawiamy solą i pieprzem. Cukinie podsmażamy z jednej strony na patelni grillowej. Podsmażoną stronę smarujemy sosem pomidorowym, nakładamy odrobinę farszu. Posypujemy startym serem przed samym grillowaniem. Grillujemy ok 10-15 minut. Cukinię podajemy z sosem czosnkowym, majonezowo-ketchupowym lub ketchupem.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz