piątek, 15 września 2017

Wytrawne Muffiny z cukinią


Źródło: smaker.pl




  1. Składniki:

  2. 500 g cukinii ze skórką
    2 szklanki mąki
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    płaska łyżeczka soli
    3 jaja
    1/2 szklanki oleju

    > 6 os. 60 min łatwe tanie

    Przygotowanie:

    Cukinię wymyć, odciąć końcówki i zetrzeć na grubych oczkach. Wsypać do niej mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, sól, olej i żółtka. Wymieszać wszystko ze sobą. Białka ubić na sztywno, w osobnym naczyniu i dodać do masy. Delikatnie wymieszać.
    Łyżką wyłożyć do foremek silikonowych i piec w 160 * około 30 minut z termoobiegiem opcja dół.

    składniki na 16 sztuk

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz